FICSAK Családi TudásTár

Bemutató Konferencia

Próbáld ki Te is, hogy mit jelent a Családi TudásTár tagjának lenni a körülbelül másfél órás online bemutatkozó konferenciánk keretében! 

A Tudástárban megjelenő szakértőink cikkeit és a zárt Facebook csoportunkban folyó közösségi mentorálást most április 27-én este videós konferencia formájában tapasztalhatod meg. Az ingyenes konferencia alatt előadásokkal és egy kerekasztal beszélgetéssel készülnek számodra a szakértőink.

A Bemutató Konferenciáról bővebben

A FICSAK Családi TudásTár Bemutató KonferenciáJÁról

A konferencián a FICSAK Családi TudásTár használói között a már megszokott, fontos és érdekes témákkal jelentkezünk, ugyanazoktól a megbízható és szakmailag elismert szakértőktől, akik az oldalon megjelenő cikkeket és videó-tréningeket is készítik.

A körülbelül másfél órás rendezvény alatt megismerheted, hogy az előadásokhoz hasonlóan milyen változatos és minőségi témákat érhetsz el a folyamatosan bővülő kínálatunkban a TudásTár oldalán.

Közelebbről is megismerheted a TudásTár anyagai mögött álló szakértőket, gyakorlati tudásukat, megbízhatóságukat és a mentorálási képességüket.

Belekóstolhatsz abba, milyen egy olyan aktív és összetartó közösség tagja lenni, mint a zárt Facebook csoportunk. A hasonló érdeklődéskörrel, de egymástól különböző tapasztalatokkal rendelkező tagjaink kölcsönösen segítik egymás, emellett pedig szakértőink a szakmai előadásaikon megszokott színvonallal közvetlenül is mentorálják minden tagunkat, kérésüknek megfelelően.

És ha tetszik az élmény, amit a Bemutató Konferencia adott, a rendezvény után még 3 napig lehetőséged lesz teljesen ingyenesen, azonal érvényesíthető üdvözlőajándékkal csatlakozni a Családi TudásTár felhasználói közé.

Április 30-a után a Családi TudásTár felülete határozatlan ideig nem fog új tagokat fogadni, így a bemutató rendezvény remek alkalom arra, hogy élesben kipróbáld, milyen a közösségünk tagja lenni!

Időpont és helyszín

2022. április 27. (szerda) 18:30-20:15

ZOOM élő közvetítésen keresztül, amihez a jelentkezésed követően pontos leírást és meghívót küldünk a zökkenőmentes használat érdekében.

Részletes Program

18:30 Köszöntő

18:35 Húgyúti fertőzések és éjszakai bepisilés gyermekkorban

Dr. Kollák Zita gyermekorvos, nefrológus

Az előadás során szakértőnk bemutatja milyen húgyúti fertőzések fordulhat elő kisgyermek korban, annak mik a kiváltó okai, milyen tünetei lehetnek és hogyan kezelhetőek, valamint az előadás végén szót ejt arról is, hogyan kapcsolódik ide az éjszakai bepisilés.

19:10 Egészségesen a hétköznapokban

Vrábel Kriszta gasztroblogger, ételfotós

Szakértőnk megmutatja, hogyan valósíthatjuk meg a mindennapokban, hogy a család és gyermekek egészségesen tudjanak étkezni, és mit tehetünk, hogy a legkisebbek is örömmel fogyasszák az egészséges ételeket.


19:45
A nyelvi késés és a nyelvi zavar kihatása az egyénre és a családra pszichológiai és logopédiai megközelítésből

Andráska Zsófia sikertréner, life és business coach
Bagó Renáta
logopédus

1 téma 2 teljesen más szemszögből. A kerekasztal beszélgetés során szakértőink körbejárják és bemutatják a nyelvi késés/zavar tüneteit, továbbá a környezet szerepét a nyelvi zavar kialakulásában és annak fejlesztésében. Ezt követően pedig sorra veszik a lehetséges szülői reakciókat a gyermek nyelvi késésére/zavarára, illetve a nyelvi zavar kihatását az iskolai teljesítményre és a társas kapcsolatokra.

Andráska Zsófia

sikertréner, life és business coach, mentor, 3 gyermek édesanyja

Bagó Renáta

logopédus, 1 kislány édesanyja

Dr. Kollák Zita

csecsemő- és gyermekgyógyász, nefrológus, az MRE Bethesda Gyermekkórházának főorvosa

Vrábel Kriszta

ételfotós, gasztroblogger, 2 kisfiú édesanyja

Az előadó szakértőinkről bővebben

Andráska Zsófia

„Hiszek abban, hogy van értelme nagyot álmodni és hogy ezeket az álmokat képesek vagyunk megvalósítani. Hogy nőként, anyaként, gyerek(ek) mellett is sikeres vállalkozást, szakmai karriert tudunk felépíteni. Hogy képesek vagyunk női szerepeink között egyensúlyt teremteni és ezáltal harmóniában élni. Hogy van értelme dolgozni magunkon, mert a problémák megoldásához szükséges elsődleges erőforrások bennünk vannak. Képzettségeim: Szociológus diploma, Mediátor képesítés, Gordon kommunikációs tréner végzettség, Párkapcsolati coach képesítés, Life és business coach képesítés.”

Bagó Renáta

„Elvégeztem a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola logopédus képzését, a főiskola utolsó éve óta dolgozom új szakmámban közel 10 éve. Munkámban megtaláltam azt, ami számomra fontos: a gyermekek és a nyelvek iránti szeretet ötvözetét. Öröm számomra, ha a nyelvi fejlesztésen keresztül hozzájárulhatok ahhoz, hogy egy gyermek helyesen, bátran tudjon kommunikálni, és sikeres legyen az iskolában, majd később az életben is. Közben 2016-ban megszületett a kislányunk, így édesanyaként gyakorlati tapasztalatokkal is tudok segíteni a hozzám forduló szülőknek.”

Dr. Kollák Zita

„Jelenleg az MRE Bethesda Gyermekkórház II Belgyógyászati osztályán 1-18 éves gyermekek széleskörű gyógyításával foglalkozom. Szakterületem az általános csecsemő- és gyermekgyógyászat, de gyermeknefrológiai betegségek és a magasvérnyomásban szenvedő gyermekek gondozásával is foglalkozom. Emellett egy 8 éves kisfiú édesanyja vagyok.”

Vrábel Kriszta

„15 éve foglalkozom gasztronómiával. Ezt a tudást szeretném felhasználni arra, hogy olyan, inzulinrezisztenseknek, cukorbetegeknek követhető recepteket osszak meg másokkal, amelyek egészségesek, fogyni lehet velük, amelyekkel teljes értékű étrendet követhetünk (nem kúraszerűen, hanem folyamatosan), lemondások nélkül, és ami a legfontosabb, élvezetesen.”

A részvétel módja

A Bemutató Konferenciára az oldal alján elérhető űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni. A részvétel ingyenes, azonban a ZOOM felület technikai követelményei miatt használatban lévő e-mail cím megadásához kötött.

A jelentkezést követően munkatársaink a megadott e-mail címedre küldik meg a rendezvény eléréséhez szükséges információkat, belépési linket 1 nappal, illetve fél órával a konferencia kezdete előtt.

Amennyiben az e-mail nem érkezik meg a megadott címedre a jelentkezésed követően, munkatársainknak a tudastar@ficsak.hu címen tudod jelezni, akik pótolják az információs e-mailt a zökkenőmentes részvételed érdekében.

A Családi TudásTárról

Online családi lexikon magyar nyelven

A Családi TudásTár egyhiánypótló kezdeményezés, ahol először épül egy olyan megbízható, szakértők által írt tudásanyagok köré közösség, amiknek szerzői mind a magyar társadalmat érintő családi témákkal és a női testi lelki épség megőrzésével foglalkoznak kizárólag magyar nyelven publikálva írásban és videós formában is.

A Családi TudásTárba felkerülő tudásanyagok összeállításában közreműködő, 15+ szakértőnk egytől-egyig elismert, tapasztalt és gyakorlott szakember. Van közöttük biztonságos internet oktató, diabetológus szakorvos, gyermekjóga oktató, gyermekorvos, life és business coach, meseterápiás csoportvezető, óvodapegdagógus, pénzügyi szakértő, pszichopedagógus, szociálpedagógus, védőnő.

A női témájú tudásanyagok között találsz cikkeket például a háztartáson belüli spórolás különböző technikáiról, a lelki egészség és az énidő fontosságáról vagy a generációkon átívelő és egyre inkább különböző női szerepekről. A családi témájú írótt és videós anyagokban többek között találsz a gyermekek egészségéről szóló képes útmutatókat, a családi kapcsolatok mélyebb összefüggéseit boncolgató cikkeket, életmódváltáshoz motivációt az egész család számára, de még akár annyira specifikus keresésekben is hasznosak leszünk számodra, hogy mit tehetsz akkor, ha a 6 hónapos babádat szeretnéd már idegennyelv oktatásban részesíteni.

Emellett elérhető egy zárt Facebook köré szerveződő közösség is, amely a tudásanyagokat böngésző szülőkből, érdeklődő családtagokból és TudásTár szakértőiből áll.

Ne feledd! Csak április 30-ig van lehetőséged csatlakozni a Családi TudásTárhoz, utána a jelentkezést lezárjuk. Ezt követően leghamarabb talán ősszel nyitjuk meg újra a felületet!

A Családi TudásTár használata a regisztrációt követően teljesen ingyenes, ráadásul két azonnali ajándékkal jutalmazunk – elérhető válnak a videós Tini mesék, amiket a család legkisebb tagjainak szánunk, illetve a Szárnyaló valóság kreatív videók gyűjteménye is, amit 4 és 11 év közötti gyermekek számára készült mesés és alkotós foglalkozások, melyek szorongásoldásra is alkalmasak, mert tapasztalt meseterápiás csoportvezető készítette őket.

Legyél Te is a közösségünk aktív tagja!

Jelentkezem a Családi TudásTár Bemutató Konferencia három előadására április 27-ére:

Jelentkezem a Családi TudásTár április 27-i Bemutató Konferenciájára, és EGYBEN MINDJÁRT a Családi TudásTárba is: 

  1. Így élőben követhetem végig a Bemutató Konferencia három előadását,
  2. Korlátlanul elérhetem a folyamatosan bővülő kínálatát a TudásTár anyagainak,
  3. Tagja lehetek a TudásTár zárt közösségének,
  4. Mentorálást és havi egy online előadást kérhetek a TudásTár anyagait író szakértőktől,
  5. Részt vehetek további, zártkörű konferenciákon,
  6. és elérhetővé válik a csatlakozásért járó két üdvözlőajándékunk, hogy a család minden tagjának örömöt okozzunk.

Már tagja vagy a Családi TudásTárnak?

A jelentkezési űrlapot e-mailben küldtük ki az általad megadott e-mail címre a tudastar@ficsak.hu e-mail címről „[Bemutató konferencia] Itt a link, már tudsz jelentkezni” tárggyal. Ha mégsem találod, akkor írj nekünk a tudastar@ficsak.hu e-mail címre és segítünk! 🙂