Csatlakozz a Családi TudásTár közösségéhez!

Legyél Te is azok között, akik már a FICSAK Családi TudásTárát használják!

Biztosan te is jártál már úgy, hogy egy gyors Google keresés alatt sürgősen szükséged lett volna megbízható információra, de a számtalan oldal, vélemény és egymásnak ellentmondó cikk csak még jobban összezavart… 

A folyamatosan frissülő tartalmak mellett nehéz kiszűrni a megbízható és hiteles információkat, amelyek különösen fontosak lennének akkor, amikor olyan fontos témáról van szó, mint a gyermekeink egészsége, nevelése vagy a családunk jövőjének tervezése.

Ha te sem szeretnéd a szerencsére vagy vadidegenek véleményére alapozni a mindennapi életben felmerült akadályok legyőzéséhez szükséges megoldásaid, biztosan jó helyen jársz a Családi TudásTár oldalán!

A jelenleg zárt közösségünkben folytatnódnak havi rendszerességgel  az előadások és mentorálások. Emellett azonnal elérhetőek a folyamatosan felkerülő új tudásanyagok.

Csatlakozz te is a lenti gombra kattintva!

Mi is az a Családi TudásTár?

 Egy hiánypótló kezdeményezés hazánkban, ahol először épül és fejlődik folyamatosan egy olyan megbízható, szakértők által írt tudásanyagok köré közösség, amiknek szerzői mind a magyar társadalmat érintő problémákkal foglalkoznak, kizárólag magyar nyelven publikálva. Családi, mert generációkat, szülőket, gyermekeket és a családokat – tágabb értelmezésükben is – érintően, igen széles témaköröket ölelnek fel a szakértőink által elkészített anyagok.

Kiemelt figyelmet szenteltünk a Családi TudásTár megvalósítása során annak, hogy az édesanyák ne csak a családi élet, a gyermekek fejlődése kapcsán, hanem a saját maguk, női létük, testi-lelki egészségük építéséhez is szakértői segítséget kaphassanak.

Betekintő a Családi TudásTár kínálatába:

Így készülj fel a kórházi tartózkodásra (képes útmutató)

A kórházi lét minden gyermek számára nehéz, hiszen kiszakítjuk a megszokott otthoni környezetéből rövidebb/hosszabb időre. Ha tudunk, készüljünk fel előre a kórházi létre, hogy könnyebben tudjuk a gyermekben és magunkban is tartani a lelket az ott tartózkodás idejére.

Digitális szabályok és ajánlások a gyermekek biztonságos okos eszköz használatáért

A szülői minta adása a leghatékonyabb tanulási folyamat a gyermek számára. A szülői minták követéséval sajátja el, tanulja meg már egész kicsiként is a gyermek azokat a viselkedési formákat, melyeket aztán később alkalmaznak is a társadalomban, a mindennapokban. Ugyanígy követik a digitális eszközök használatában látott mintát is!

Így tanítsd a gyermeked pénzügyi tudatosságra

A pénzzel való bánásmód, a pénzügyi tudatosság is nevelés kérdése. Nem úgy születünk, hogy tudunk bánni a pénzzel, hanem az évek során tanuljuk meg. És bizony érdemes – sőt szükséges – ezt már gyermekkorban elkezdeni. Ahogy szülőként feladatunk, hogy megtanítsuk gyermekeinket hogyan viselkedjenek bizonyos helyzetekben, éppúgy nagyon fontos az is, hogy pénzügyi tudatosság terén szerzett tapasztalatainkat és tudásunkat is átadjuk nekik.

5 tipp, hogy valóban rákapjon a gyermek a zöldségevésre

Gyakran előfordul, hogy a gyermekek a zöldségeket – azok túlnyomó részét – nem hajlandóak megenni, kiválogatják a tányér szélére, miközben a tésztafélét, a gyümölcsöket, sajtokat, még a húsokat is nagy többségében jóízűen megeszik. De vajon mi lehet ennek az oka? És mit tehetnek a szülők annak érdekében, hogy mégis megszerettessék a zöldségeket is gyermekeikkel? Ehhez adunk hasznos tanácsokat ebben a tudásanyagban.

Tekintélyelvű helyett a pozitív, erőszakmentes nevelés a kulcs - így csináld!

Mindenki szeretné azt elhinni, hogy minden családban érzelmileg kielégítő légkörben, erőszakmentes környezetben nőnek fel a gyermekek. Talán még azt is hisszük, hogy mi magunk is teljesen erőszakmentes módszerekkel érünk célba, és sajnos sokszor csak később jövünk rá, hogy ez sajnos nem teljesen fedi a valóságot. És sajnos érték a gyermeket a családban – akár a mi részünkről – olyan hatások, amelyeket ő erőszakként könyvelt el vagy legalábbis nagyon mély, negatív benyomást szerzett általa…

Így lehet sikeres az iskolakezdés - óvodából iskolába egy logopédus szemével

Ahogy közeledik az ősz, sok nagycsoportos gyermek szülei gondolkodnak el, és teszik fel maguknak a kérdés, hogy vajon hogyan fogja megállni gyermekük a helyét az iskolában? Vajon minden szempontból iskolaérett? Megmutatjuk mi mindenre érdemes figyelni, hogyan tudunk mi magunk is megbizonyosodni arról, hogy minden területen elég érett-e a gyermekünk? És mit tehetünk, hogy elősegítsük az átmenetet az óvodából az iskolába?

Egészséges(ebb) életmód a családnak kreatívan és játékosan

Az egészségünk a legnagyobb kincs, mondják sokan. Megfelelő táplálkozással pedig könnyen támogathatjuk a megőrzését. Éppen ezért célszerű minden családnak – ha még nem tette – egy egészségesebb életmódra váltani. Ehhez mutatunk nektek néhány tippet és trükköt, hogy a család is könnyebben vegye ezt a váltást, változást. És higgyétek el, meg fogjátok látni, hogy bizony az egészséges ételek is lehetnek nagyon finomak.

A nagyszülőkkel való aktív kapcsolat előnyei

Ma már ritkábban él együtt több generáció, sok esetben akár az ország másik felére kerülnek a gyermekek. A több generáció együttműködése a különböző életstílusból, szokásokból adódóan olyakor kihívások is jelent a család tagjai számára. Ugyanakkor nem felejthetjük el azt a sok-sok előnyt sem, melyet az unokák akkor élvezhetnek, ha aktív kapcsolatban élnek a nagyszülőkkel.

Minden, amit a gyermekkori cukorbetegségről tudni kell

A szülők félelemmel és aggodalommal telve fogadják, ha kiderül, gyermekük cukorbeteg. Az aggodalom ugyan jogos, de nagyon fontos a szülőnek ilyenkor mielőbb tudatosítania magában, hogy ha megfelelő módon kezeljük, kordában tartjuk a cukrot, akkor cukorbetegként teljeskörű életet élhet gyermekünk.

A női életút négy szakasza - kislány, szerető, anya és bölcs nő

Tündéri kislány, ézéki nő, csodálatos édesanya, bölcs nő – milyen egyszerű, mégis milyen kedves kijelentések. Mindenki – biztosan Te is – használta már ezeket a kifejezéseket nő társai kapcsán, vagy akár önmagára is, hiszen ez a négy szakasz jelképezi a női életutat. Négy női minőségben éljük meg és teljesítjük az Élet által ránk osztott szerepeket. Nézzük most meg, hogy mik ezek.

Ilyen az élet egy kisállattal - állattartási kisokos

Kutyát, cicát, bármilyen állatot tartani az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Az a feltétel nélküli szeretet és odaadás, amivel a kisállatok felénk, emberek felé fordulnak semmi mással nem összehasonlítható. A gyermekek nagy többségének is felcsillan a szeme kutyát és cicát látva, rögtön simogatni, babusgatni akarják őket. Igazán különleges érzés megtapasztalni azt, ahogy az állatok szeretni képesek, ugyanakkor az állattartást megelőzően tisztában kell lennünk azzal is, hogy hatalmas felelősséget is vállalunk velük. De megéri! Napokig sorolhatnánk az érveket, miért jó, mennyi pozitív hozadéka van az állattartásnak gyermekeinkre (is).

Töltődj, pihenj - teremts magadnak Énidőt!

Az énidő nagyon hangzatos és közkedvelt szóhasználat lett már az utóbbi években. De vajon tudjuk mit is jelent pontosan? Felismertük már, hogy miért is olyan fontos az ÉNidő szerepe? Tudatos a kiemelés, hiszen az ÉNidő nem egyenlő a MIidővel, sőt, még a barátnőkkal együtt töltött traccsopartis, akár bulizós estékkel sem. Ebben a tudásanyagban segítünk Neked rendben tenni az énidő forgalmát, helyét és szerepét a mindennapokban.

Elég jó anyák vs. szuper anyák – Melyik a jobb?

Az édesanyák valamiért mindig az érzik versenyeziük kell egymással, de vajon miért? Létezik egyáltalán az idealizált szuper anya? Miért nem elégszünk meg azzal, hogy elég jó anyukái vagyunk a gyermekeinknek? Egy anyának mindig az a legfontosabb, hogy gyermekét egészségesnek, boldognak, kiegyensúlyozottnak lássa, és hogy erőfeszítéseit, tanulmányait siker koronázza, felnőve megállja a helyét a világba. Ha ebben támogatjuk, segítjük őket, akkor bizony már elég jók anyák vagyunk.

Így spórolj - Légy tudatos a pénzügyekben is!

A családi mintáink a pénzügyi tudatosságban is meghatározóak. Sajnos még ma is nagyon kevesek mondhatják el azt magukról, hogy jó példát láttak otthon, és pontosan tudják, hogyan bánjanak a pénzzel. A családi anyagi erőforrások kezelése ugyanis legalább annyira fontos, ha nem fontosabb, mint a háztartásvezetés, az otthoni teendők más területei.

A mesék csodálatos világa - ezért olvassunk sok "JÓ" mesét a kicsiknek

Szerencsés az a gyermek, aki meséken, mesékkel, mesehallgatóként nő fel – aki, fogalmazzunk bátran így – szinte az anyatejjel szívja magába a mesék bölcsességét.

Így segítsd gyermeked nyelvi fejlődését és szókincsének bővülését 0-6 éves kor között

Beszédünk, a beszélt nyelvünk az elsődleges eszköze a gondolkodásnak, és gondolataink kifejezésének. A kapcsolatteremtés, a más emberekkel való kommunikáció, a tanulás, a tudásszerzés mind-mind a beszédre épül, amihez elengedhetetlen, hogy kisgyermekkorban megfelelően fejlődjön a nyelvi készség és a szókincs.

Kik felelősek a Családi TudásTárba felkerülő szakmai tartalmakért?

A Családi TudásTárba felkerülő tudásanyagok összeállításában közreműködő, 20+ szakértőnk egytől-egyig elismert, tapasztalt és gyakorlott szakember a saját szakterületükén.

Találsz cikkeket biztonságos internet oktatótól, diabetológus szakorvostól, gasztrobloggertől, gyermekjóga oktatótól, gyermekorvostól, life és business coachtól, logopédiustól, meseterápiás csoportvezetőtől, népzene tanártól, óvodapegdagógustól, pénzügyi szakértőtől, plasztikai és égés-sebész szakorvostól, pszichopedagógustól, szociálpedagógustól, védőnőtől.

Milyen tartalmakat találsz a Családi TudásTárban?

Az elsődleges célunk a Családi TudásTár létrehozása során az volt, hogy egyfajta online lexikonként tudja forgatni a használója. Ezért a legfőbb témacsoportjainkhoz tartozó anyagokat részletes ismertetővel, kattintható alfejezet listával és állapotsávval láttuk el. Gyakorlatban használva azonnal látni fogod, hogy egy-egy szakértőnk által írt cikkünket milyen mértékben olvastad már át, és ha befejezted, akkor automatikusan további cikkeket ajánlunk számodra.

Tartalmaink:

Családi témájú anyagok

a család minden tagját érintő témákkal, édesanyák számára hasznos képes útmutatókkal

Női témájú anyagok

a különböző anyai és női szerepek betöltésével járó nyomás és problémák feltárása, megoldása

Videós tréningek

szakértőink exkluzív videós tréningjei különféle témákban

Keress tartalmaink között!

Légy Te is a közösségünk tagja!

A magyar nyelvű, írott és videós szakmai anyagok mellett más okból is hiánypótló, amit a Családi TudásTár képvisel. Vele együtt indul egy közösség, amely a tudásanyagokat böngésző szülőkből, érdeklődő családtagokból és TudásTár szakértőiből áll.
Szeretettel várunk a zárt Facebook csoportunkba!

A csoportunkban:

érdeklődési kör alapján ismerkedhetsz

a saját tapasztalataidat megoszthatod

tanácsot kérhetsz hasonló helyzetben lévőktől

mentorálást kérhetsz közvetlenül szakértőinktől

megnézhetsz havi egy élő előadást szakértőinktől

Ráadásul DUPLA ajándék jár minden csatlakozónak!

Hogy Te is azonnal közénk tartozónak érezd magad, az alábbi két ajándékkal szeretnénk megköszönni a csatlakozásod:

Tini mesék: A Tini mesék szerzője, Kassai Etelka meseíró és szociálpedagógus az emberek iránt érzett csillapíthatatlan kíváncsiságát és szeretetét öntötte mesés formába, amivel a család legfiatalabb tagjainak is tartalmas szórakozást nyújthatunk. A Tini meséket kizárólag a Családi TudásTár honlapján érheted el, és hamarosan hanganyagként is megosztjuk Veled!

Szárnyaló valóság kreatív videók gyűjteménye: 5-11 éves és 4-8 éves gyermekek számára készült interaktív, mesés és alkotós foglalkozások, amelyeket akár kifejezetten szorongásoldásra is használhatók! Alkotójuk, Horváth Anna képesség és kompetencia fejlesztő pedagógus, pozitív önértékeléssel foglalkozó neveléstudományi szakember, aki a foglalkozásain szerzett tapasztalatait videós formában hozta most el Neked.

Miért éri meg regisztrálnod a Családi TudásTárba?

Azonnal három indokkal is tudunk szolgálni számodra!

Teljesen ingyenes

Az újra nyitás alkalmával teljesen ingyenesen lehetsz tagja a Családi TudásTár felhasználói körének.

Ajándékok várnak

A csatlakozók ajándékba megkapják a sehol másutt nem elérhető Szárnyaló valóság kreatív videók gyűjteményét és a legkisebbeknek szánt videós Tini meséket. 

Folyamatosan frissül

Garantáljuk, hogy elérhető marad minden tudásanyag az elolvasása után is külön költségek nélkül, ráadásul ugyanúgy korlátlanul elérheted ingyenesen a havonta friss cikkel bővülő kínálatot is.

Hogyan tudsz Te is jelentkezni a Családi TudásTár felhasználói közé?

Nem kell semmi mást tenned, csak az adataiddal kitölteni az oldal alján található regisztrációs űrlapunkat. A regisztráció után e-mailben elküldjük a bejelentkezési adataidat. Belépés után már hozzá is férhetsz a Családi Tudástár szakmai anyagaihoz!

 

Regisztrálj Te is a Családi TudásTárra az alábbi űrlap kitöltésével!