Csatlakozz Te is a Ficsak Családi TudásTár őszi ÉLŐ előadásaihoz

Az előadás sorozat tematikáját a TudásTár tagjainak visszajelzései alapján állítottuk össze, hiszen nekik, nektek szülőknek készítettük a Családi TudásTárat, amit további hiánypótló anyagokkal, előadásokkal szeretnénk színesíteni, valamint olyan aktuális témákkal is foglalkozunk, ami sok kis- és nagygyermekes szülőt foglalkoztat mostanság.

  • Hogyan kezeld a szorongást ezekben a gondterhelt időkben?

  • Hogyan tudod korszerű gyógymódokkal segíteni gyermeked gyógyulását a tipikus őszi-téli nyavalyákból?

  • Hogyan kommunikálj jól a kamaszoddal és építs ki vele szoros érzelmi, kapcsolatot?

  • Úgy érzed problémád van az önértékeléseddel és nincs elég önbizalmad? Szeretnél fejlődni, de nem tudod, merre kellene elindulnod?

Tarts velünk, valamint neves szakértőinkkel és mi segítünk, hogy könnyebben vehesd a mindennapi akadályokat! A részvétel minden előadáson INGYENES, csak regisztrációhoz kötött! Az előadások tényleg ÉLŐK, és az előadások végén lesz lehetőséged minden szakértőtől személyes kérdéseket is feltenni, melyekre ott rögtön választ is kapsz.

 1. alkalom:

Vegyél egy mély levegőt! – Szorongások megélése és kezelése a változások viharaiban

Időpont: 2022. szeptember 29. csütörtök, 18 óra

Előadó: Bojti Andrea, klinikai gyermek-, és ifjúság pszichológus

A szeptember más, mint a többi hónap. Az idei évben pedig különösen igaz ez a megállapítás. Iskolakezdés, óvodai beszoktatás, bölcsis ismerkedés közepette a családoknak megváltozott gazdasági környezetben kell megteremteni a biztonságot, az állandóságot gyermekeik számára. A bizonytalanság és a sok változás megboríthatja a megszokott ritmust. Sok a stressz mind a kicsik, mind a nagyok életében, ami szorongást, feszültséget okoz. Csatlakozz Bojti Andrea előadásához, ami kapaszkodót adhat ezekben a napokban neked és a családodnak.

 2. alkalom:

Tipikus gyermekkori betegségek (hasmenés, hányás, láz, megfázás, köhögés) korszerű kezelése

Időpont: 2022. október 12. szerda, 18 óra

Előadó: dr. Hartmann Ákos, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelölt

Nem nő fel a gyerek anélkül, hogy át ne essen pár hányásos, hasmenéses, lázas estén. A közösségbe kerüléssel megkezdődik a kicsik immunrendszerének alakulása, ami számos betegség kiheverésével edződik meg. Mindenki hoz a családjából „bevált praktikákat”, jól bevált módszereket. De vajon mennyinek van orvosilag is alátámasztott hatása? Melyek azok a módszerek, trükkök, amelyeket már jobb a fiókba zárni, és melyek azok a mai módszerek, legújabb javaslatok, amelyekkel leszámolhatunk a régi megszokásokkal? Ezeket a sztereotípiákat oszlatja el dr. Hartmann Ákos gyermekorvos, valamint hasznos tanácsokat ad a gyakori gyermekbetegségek kezelésére a jelenkor orvostudományára támaszkodva.

 3. alkalom:

Mi újság? Semmi!- Hogyan (ne) kommunikálj a kamaszoddal!

 

Időpont: 2022. november 7. hétfő, 18 óra

Előadó: Tari Annamária, pszichoanalitikus

A kamaszkor viharai bizony nagy hullámvölgyeket hoznak az egész család életében. Az érzelmek széles palettája, a határok feszegetése gyakran komoly kihívás elé állítja a szülőket. Hogy kezeljük türelemmel, miként találjuk meg a közös nevezőt az éppen lázadó gyermekünkkel? Miként találhatjuk meg az utat hozzá, hogy bizalommal és őszintén tudjunk beszélgetni? Milyen kérdéseket ne tegyünk fel, ha jót akarunk? Egyáltalán hogyan kommunikáljunk jól vele ? És mikor hagyjuk békén? Tarts velünk a Tari Annamária előadásán, és megtudod a válaszokat!

 4. alkalom:

A női önbizalom és önértékelés fejlesztése

Időpont: 2022. december 1. csütörtök, 18 óra

Előadó: Andráska Zsófia, sikertréner, life és business coach

Az önbizalom kérdése egy olyan neuralgikus pont az ember életében, amely mindenkit érint, mégis rengeteg tévképzet tartozik hozzá. Sokan általánosságban beszélnek arról, hogy van-e önbizalmuk vagy sem, és ennek megfelelően is viszonyulnak a világukhoz. Az igazság viszont az, hogy az önbizalom nem egy állandó minőség. A döntéseink következtében folyamatosan változik, hiszen mi is folyamatos interakcióban vagyunk a környezetünkkel. Min múlik, hogy hogyan árazzuk be magunkat? Hogyan sérül az önbizalom a gyermekkori élmények hatására? Hogyan növelhető az önbizalom? Szeretnéd fejleszteni magad, de nem tudod merre indulj. Nézd meg előadásunkat, és kérdezz bátran, segítünk!

                                   A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ugye hogy érdemes Neked is csatlakoznod az előadásokra?

Ha mindegyik téma érdekel, akkor bátran jelentkezz mindegyik előadásra!

A részvétel ingyenes, csak regisztációhoz között.

A 4 élő előadáson túl 40+ további szakértői anyag is vár Rád!

Az a jó hírünk számodra, hogy az előadás(ok)ra jelentkezéssel együtt a Ficsak Családi TudásTárhoz is csatlakozol, így az ÉLŐ előadásokon túl jelentkezésedet követően néhány percen belül a megadott e-mail címedre kiküldjük, hogy hol és hogyan tudsz belépni a TudásTár írott és videós tudásanyagaihoz.

Belépésedet követően, a zárt felületen, már 20 megbízható szakértő közel 50 szakmai cikkét, előadását olvashatod el, nézheted meg olyan témákat körüljárva, melyek segítik a családokat a mindennapi élet kihívásaiban, hasznos tanácsokat adnak a gyermekneveléshez, továbbá kiemelt figyelmet szentelünk egy külön blokkban a női létnek, testi-lelki egészségük építésének is.

A Ficsak Családi TudásTárba való csatlakozásoddal az 50+ tudásanyag, valamint az tavaszi és őszi ÉLŐ előadás sorozat mellett még egy zárt közösséghez is vár Rád, amely a tudásanyagokat böngésző szülőkből, érdeklődő családtagokból és a TudásTár szakértőiből áll. Itt értesülhetsz mindig az újonnan felkerülő szakértői anyagról, az élő előadásokról, ráadásul felteheted kérdéseidet szakértőinknek is.

Gyakorlati tippek, bevált tanácsok, rengeteg szakértői anyag szülőknek. Gyermekpszichológia, egészséges táplálkozás és egészségmegőrzés, óvodai beszoktatás, gördülékeny iskolakezdés, nyelvi fejlődés… csak néhány téma, amelyekben tájékozódhatsz. Vár a Családi TudásTár, csatlakozz hozzánk Te is!

Most újra nyitva vannak a kapuk!

A Ficsak Családi TudásTár tagsága teljesen ingyenes, viszont a közösség működésének támogatása miatt évente csak 2 alkalommal, kétszer néhány hétig van lehetőséged csatlakozni egyszer tavasszal, és egyszer most ősszel.

Ha tehát szeretnél részt venni az élő, online előadásokon, és ezzel együtt csatlakozni a Ficsak Családi TudásTár közösségéhez, nincs más dolgod mint most gyorsan kitölteni az alábbi regisztrációs űrlapot!

Jelentkezésedet követően 5-10 percen belül küldjük neked a TudásTár zárt felületére a belépésed, valamint az előadások előtt e-mailben fogjuk Neked elküldeni a zoom előadás linkjét.

Regisztráció:

    Válaszd ki, mely előadás(ok) szeretnél részt venni! (Akár az összes, aktuális előadásra is jelentkezhetsz!)

    Kérjük jelentkezésedhez add meg a következő adatokat: