Dr. Bóta Balázs

plasztikai és égés-sebész szakorvos

Rólam

Dr. Bóta Balázsnak hívnak, bő 15 évvel ezelőtt, még az orvosi egyetemre járva, az első munkahelyemen, a János Kórház Gyermeksebészeti Ambulanciáján asszisztensként megtapasztalhattam, hogy nincs nagyobb kincs annál, mint sérült, beteg gyermekeken segíteni, és gyógyulásukkor a legőszintébb hálát kifejező mosolyt látni az arcukon. Emiatt döntöttem a „legkisebbek” gyógyítása mellett orvosként, és szerencsére úgy hozta az élet, hogy 2009 óta a Bethesda Gyermekkórház legszuperebb csapatában dolgozhatok.

Már a gyermeksebész képzésemet alatt kapcsolatba kerültem az égett gyermekek ellátásával, hiszen az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ a Bethesdában működik. Gyermeksebésszé válásomat 1,5 éves írországi tanulmányút is gazdagította.

A 2016-os sikeres szakvizsgámat követően egyből meghívást kaptam a gyermek égési centrumba az osztályvezető által, amelyet szívesen vállaltam el. Azóta főállásként az égett gyermekek ellátásával foglalkozom, de az általános gyermeksebészeti ügyeletekben is részt veszek mind a mai napig.

A 2019-es évben sikeres szakvizsgát tettem égés- és plasztikai sebészetből is.

A legkiszolgáltatottabbak, az égett gyermekek gyógyítása nem mindig könnyű feladat, de pont a kiszolgáltatottságuk miatt az egyik legszebb.

Bár az égési sérülések megelőzése a leghatékonyabb, és az egyik legfőbb feladata minden szülőnek, de ha mégis megtörténik a baj, akkor jó érzés, hogy mi segíthetjük a gyermekeket a gyógyulásuk – gyakran hosszú és rögös – útján.

Ha még nem vagy tag, akkor regisztrálj ingyenesen a Családi TudásTárba az alábbi űrlap kitöltésével!