Pieke Noémi

pszichopedagógus

Rólam

2012 óta dolgozom pszichopedagógusként. A munkám során az egyik legmeghatározóbb alapérték, hogy a gyermek játéknak fogja fel a foglalkozásokat, ne pedig kötelező, unalmas és fárasztó elfoglaltságnak. Ugyanakkor legalább ennyire fontos az is, hogy az általam alkalmazott terápiás módszerek valóban hatékonyak legyenek, igazoltan elérjék a kitűzött fejlesztési célokat, eredményességük pedig objektíven mérhető és bizonyítékon alapuló legyen.
Jelenleg elsősorban magatartási nehézségekkel, figyelmi problémákkal, ADHD-val és Asperger-szindrómával élő gyermekekkel foglalkozom. Az általam alkalmazott módszerek a gyógypedagógiai eszköztáron kívül a következőek: kutyával és cicával asszisztált terápia, valamint az integratív gyermekterápia elemei (pl.: játékterápia, meseterápia, művészetterápia stb.), cirkuszterápiás elemek, CogniPlus fejlesztés.

Saját állatterápiás módszerem az úgynevezett kapcsolatközpontú terápia, melyet oktatok is. Azokat, akik az állatok segítségével szeretnének továbbfejlődni, Csévharaszton várom egyéni terápiás keretek között.

A Családi TudásTárba készített cikkeim

Ha még nem vagy tag, akkor regisztrálj ingyenesen a Családi TudásTárba az alábbi űrlap kitöltésével!