Rendszeres élő előadások a FICSAK Családi TudásTár közösségének

Ahogy ígértük, minden hónapban 1-1 új élő előadást szervezünk a TudásTár tagjainak.

Az indulást szeretnének Veletek együtt megünnepelni, ezért ebben a hónapban 3 előadással is várunk titeket! 🙂

3. előadás: Bemutató konferencia
1 este, 3 előadás, 4 szakértő

2022. április 27. szerda 18:30-tól

Ezen az estén szó lesz a húgyúti fertőzésekről, a egészséges táplálkozásról valamint a nyelvi késés és zavar kihatásáról az egyénre és a családra.
Gyere és tarts velünk április 27-én, regisztrálj most ingyenesen a konferenciánkra itt –> https://csaladitudastar.hu/bemutato-konferencia/

18:30 Köszöntő

18:35 Húgyúti fertőzések és éjszakai bepisilés gyermekkorban – Dr. Kollák Zita gyermekorvos, nefrológus

Az előadás során szakértőnk bemutatja milyen húgyúti fertőzések fordulhat elő kisgyermek korban, annak mik a kiváltó okai, milyen tünetei lehetnek és hogyan kezelhetőek, valamint az előadás végén szót ejt arról is, hogyan kapcsolódik ide az éjszakai bepisilés.

19:10 Egészségesen a hétköznapokban – Vrábel Kriszta gasztroblogger, ételfotós

Szakértőnk megmutatja, hogyan valósíthatjuk meg a mindennapokban, hogy a család és gyermekek egészségesen tudjanak étkezni, és mit tehetünk, hogy a legkisebbek is örömmel fogyasszák az egészséges ételeket.

19:45 A nyelvi késés és a nyelvi zavar kihatása az egyénre és a családra pszichológiai és logopédiai megközelítésből – Andráska Zsófia sikertréner, life és business coach és Bagó Renáta logopédus

Jelentkezz most, hogy le ne maradj!

>> https://csaladitudastar.hu/bemutato-konferencia/ <<

További videós tréningek, tudásanyagok várnak a FICSAK Családi TudásTárban

Ez egy Magyarországon hiánypótló kezdeményezés, ahol először épül és fejlődik folyamatosan egy olyan megbízható, szakértők által írt tudásanyagok köré közösség, amiknek szerzői mind a magyar társadalmat – szülőket, családokat – érintő problémákkal foglalkoznak, kizárólag magyar nyelven publikálva.  Csak hogy néhány példát említsünk is a 30+ anyagokból:

 

  • Így lehet sikeres az iskolakezdés – óvodából iskolába egy logopédus szemével
  • Lázas a gyermekem – mit tegyek?
  • 5 tipp, hogy valóban rákapjon a gyermek a zöldségevésre
  • Digitális szabályok és ajánlások a gyermekek biztonságos okos eszköz használatáért
  • A mesék csodálatos világa – ezért olvassunk sok „JÓ” mesét a kicsiknek
  • ” Nem, ne, tilos!” Tilalomerdő helyett adj kereteket a biztonságos fejlődésért
  • 8+1 tipp hogyan legyél hatékony home office-ban
  • Szeretetnyelv – Hogyan használjam?

Ne feledd! Közösségünk tagjaként minden hónapban részt vehetsz 1-1 előadáson

Ráadásul most még csak az első 2 előadást látod meghirdetve, de már szervezzük a 3. nagy éves konferenciát, a FICSAK Családi TudásTár bemutató rendezvényét több előadással.

De ezt követően is minden hónapban szervezünk a TudásTár közösségének 1-1 előadást, melynek témáját, időpontját a TudásTár zárt Facebook csoportjában fognak a tagok – reméljük köztük Te is – megszavazni.

Tarts velünk, legyél Te is részése Magyarország első, hiánypótló Családi TudásTárához tartozó közösségének, jelentkezz a bemutató konferenciára és a Családi TudásTárba is: 

Korábbi előadások:

2. előadás: ONLINE, ZOOM
Hogyan lehet fenntartani és hosszú távon harmonikusan működtetni a párkapcsolatot, a családot?

2022. április 20. szerda 18:30
Előadó: ANDRÁSKA ZSÓFIA, sikertréner, life és business coach, mentor

A beszélgetés azt igyekszik körüljárni, hogy hogyan vagyunk képesek folyamatosan fenntartani a szeretetet egy kapcsolatban (párkapcsolatban, szülő-gyermek kapcsolatban). Mi támogat és mi erősít egy kapcsolatot és mik azok a viselkedések, kapcsolódási mintázatok, amik viszont rombolják azt. Mit jelent az, hogy maradjunk egymással dialógusban? Honnan vesszük észre, ha baj van és mit tehetünk, ha úgy érezzük már kimerült a szeretettank és már inkább csak éldegélünk a másik mellett? A beszélgetés célja, hogy sokkal tudatosabban legyünk jelen a kapcsolatainkban és képesek legyünk hosszútávon harmóniát teremteni bennük. Az előadó maga is 3 gyermekes édesanyag, és gyakorló life és business coach.

1. előadás: ONLINE, ZOOM

Hogyan segítsük gyermekünket felkészülni a sikeres iskolakezdésre?

2022. április 6. szerda 18:30
Előadó: BAGÓ RENÁTA, logopédus

Milyen képességekkel kell rendelkeznie egy iskolába lépő gyermeknek? Miben tudsz neki segíteni, hogy felkészült legyen? Hogyan kerülhető el az iskolai kudarc? Milyen figyelemfelhívó tünetek árulkodnak arról, hogy az iskolában nehézségei lehetnek a gyermeknek? Mikor és kitől kérjünk segítséget? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ az előadáson, melynek során részletesen bemutatásra kerülnek az iskolaérettség ismérvei és az egyes területek játékos, otthon is jól használható fejlesztési lehetőségei ovisoknak és elsős kisiskolásoknak. Az előadó gyakorlott logopédus és egy iskolát kezdő gyermek anyukája.